kontakt.jpg

 

 

 

Att vara Assistent

Vi ger det lilla extra för våra kunder. Varje Dag. Varje natt.

 

 

 

 

 

 

 

Vi anställer personliga assistenter efter våra kunders önskemål och behov.

 

Vår ambition att verkligen vara nära sätter fokus på att våra assistenter ska kunna fungera ihop med personen som har en funktionsnedsättning, vår kund. Vår kund och dess anhöriga ska känna sig trygg med oss. Med den utgångspunkten formar vi ett team av personliga assistenter runt personen, där en av assistenterna är gruppledare med ett antal viktiga funktioner. De är dedikerade till ett arbetsställe och känner sin kund väl. Vi anställer personliga assistenter efter våra kunders önskemål och behov.

Vi inom Alter Assistans anställer både unga såväl som personer över 65 och ser värdet i begreppet mångfald. Vår omvittnade omsorg om våra assistenter med delegerat ansvar, goda löner och bra anställningsvillkor leder till att vi genom våra assistenter ger det lilla extra för våra kunder. Varje dag. Varje natt.


Några av våra assistenter


CECILIA BOHMAN, 46 ÅR
Personlig assistent, gruppledare

Jag arbetar som personlig assistent för Ulrica. Vi är fem personliga assistenter i arbetslaget som hjälper Ulrica, med mig som gruppledare. Ulrica styr oss, vi är hennes stöttepelare i vardagen. Tillsammans försöker vi skapa mål som vi arbetar mot. Under det senaste året har vi alla skaffat stegräknare. Varje dag har vi inklusive Ulrica räknat våra steg med målet att med allas steg kunna komma till Stockholm så snart som möjligt. Jag stormtrivs med mitt arbete, har själv fyra barn och man. Mitt stora fritidsintresse är träning, tävlade senast i Toughest Umeå 2014.

 

ANDERS BACKESTRÖM-SKOOG, 25 ÅR
Personlig assistent, gruppledare

Jag gillar att arbeta som personlig assistent. Man får många perspektiv på både stora och små problem. Efter ett antal år i yrket har jag svårt att tycka synd om mig själv. Det finns de som har det mycket värre än mig. Jag har haft förmånen att lära känna en ny människa Rickard som har blivit som en bror för mig. Att arbeta för Alter Assistans har dessutom blivit som ett lyft för mig. Jag känner mig sedd både som människa och som anställd. För mig känns det dessutom naturligt att leda vår lilla arbetsgrupp runt Rickard. På fritiden tränar jag bland annat thai-boxning.

 

KERSTIN CARLSSON, 72 ÅR
Personlig assistent, farmor

Jag har arbetat i fem år för Alter Assistans och har aldrig tidigare upplevt en arbetsgivare med sådan omtanke för sina anställda och kunder. Kombinationen med en arbetsgivare som bryr sig det lilla extra och att mitt älskade barnbarn Tova behöver allt stöd hon kan få gör att jag orkar med. När jag får tid över så brukar jag läsa för barn i skolan, försöker även hinna med kontakten med fadderbarnsdaghemmet i Indien som jag och min ex-man initierade för många år sedan.

 

 
red-1.jpg

Funderar du över att bli assistent hos oss?